برترین های کسب وکار ایرانیتکنولوژی

بهترین زمان هوشمند سازی در پروسه ساخت ساختمان

خانه های هوشمند به آن دسته ساختمان هایی گفته می شود که با نوآوری های جدید مانند محصولات خانه هوشمند برکر و طرح هایی نو در تمام محیط خانه ازجمله سیستم سرمایشی، گرمایشی، کنترل کردن درب های ورودی و خروجی به صورت کنترل از راه دور انجام گیرد. ابتدا باید بدانیم روش های هوشمند سازی ساختمان چیست و به چند دسته تقسیم می شود. هوشمند کردن ساختمان های تازه ساخته شده از دو طریق بی سیم به صورت اینترنتی یا باسیم از طریق کنترل کردن به روش خصوصی قابل انجام است.

برای هوشمند سازی ساختمان ابتدا نیازمند هستیم تا طرح موردنظر ما توسط کارشناسانی که متخصص ساخت و تائید خانه هستند موردبررسی قرار بگیرد و سپس برای برق کشی به صورت هوشمند نقشه هایی که مورد تایید ما قرار دارد مورد پذیرش مهندسان سیستم هوشمند باشد و  سپس در مرحله اجرا انجام شود. در ادامه این مطلب به صورت کامل نحوه هوشمند کردن ساختمان و بهترین زمان هوشمند سازی ساختمان آشنا خواهیم شد.

انواع روش هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان به دو روش بی سیم که از طریق اینترنت انجام می شود و باسیم قابل انجام است. درروش بی سیم همان طور که از نامش مشخص است نیاز به واکاوی و کنده کاری برای جایگذاری و قرار دادن سیم ها نیست. سیستم بی سیم با مهیا شدن شرایط قرارگیری، و وجود داشتن امکانات به آسانی انجام می شود و باوجود برق کار ماهر انجام می شود.

بهترین زمان هوشمند سازی ساختمان، زمانی است که شرایط برای طراحی ساختمان جدید فراهم باشد و در نوع اول که به روش باسیم نیز شناخته می شود به چند سری رشته برق نیازمند هستیم که قبل از گچ کاری اصلی در پشت دیوار قرارگرفته است و هنگامی که این هوشمند سازی انجام شود امکان انتقال به سایر ساختمان ها وجود ندارد و فقط در این ساختمان باقی می ماند. درروش باسیم بهترین زمان هوشمند سازی ساختمان قبل از طراحی نقشه برق کشی و اجرای سیستم برق کشی می باشد وتوسط مهندسین ماهرکه در حوزه هوشمند سازی ساختمان فعالیت دارند انجام می شود.

هوشمند سازی ساختمان چند مرحله دارد؟

    طراحی

برای انجام اولین مرحله از هوشمند سازی ساختمان احتیاج است که پروژه هوشمند سازی مورد تائید مهندسان قرار بگیرد و سپس برای طراحی کردن سیستم برق کشی توسط مهندسین، وسایل موردنیاز هوشمند سازی ساختمان با بهترین کیفیت در اختیار آنان قرار بگیرد. با مشخص کردن محل هوشمند سازی و با کمک مهندسین باتجربه طراحی نوآوری ساختمان تازه ساخته شده انجام می گیرد.

    محاسبه هزینه های هوشمند سازی ساختمان و انتخاب پروتکل مناسب

در مرحله دوم بر اساس پروتکل های مختلفی که برای هوشمند سازی ساختمان در بازار موجود است شما می توانید شرکت های معتبر را در اینترنت جستجو کنید و به مشورت بپردازید تا بهترین انتخاب را در نوع شبکه هوشمند ساز خانه داشته باشید. سپس شما نیاز دارید تجهیزات موردنیاز برای  نوآوری سیستم هوشمند خانه و یا آپارتمان خود را تهیه نمایید.

برای مثال می توانیم به کلید و پریزهای هوشمند اشاره کنیم که به صورت لمسی، دکمه ای، حسی تهیه و تولیدشده اند. بعد از خرید تمام تجهیزات و تحویل به مهندسان متخصص هوشمند سازی ساختمان،  ارائه یک فاکتور برای اطلاع یافتن از دستمزد تمام مهندسین و کارگرانی که به انجام هوشمند سازی ساختمان و تکمیل این پرداخته اند، داده خواهد شد.

    برق کشی ساختمان برای هوشمند سازی

در مرحله سوم تکمیل هوشمند سازی یک ساختمان نقشه ساختمان در اختیار متخصصین برق کار قرار می گیرد و سپس نقشه ای برای لوله کشی سیستم برق ساختمان طراحی می شود. در این نقشه محل قرار گرفتن لوله های برق و تجهیزاتی که برای این کار نیاز است نوشته می شود. به علاوه اینکه یک نقشه نیز برای کشیدن تابلو برق ساختمان نیاز است که می تواند توسط مهندسین صنعت برق طراحی شود ودر اختیار کارفرما قرار بگیرد.اما کارشناسان مای اسمارت هوم نقشه ای را برای شما طراحی میکنند که با بهینه ترین مصرف سیم کشی و ابعاد تابلو که حتی با سیستم مای اسمارت هوم شما می توانید بدون داشتن تابلو برق برای هوشمند سازی خانه ی خود را هوشمند کنید.

 باید توجه داشته باشید طراحی سیستم برق کشی ساختمان باید به گونه ای تنظیم شود که اگر صاحب ساختمان قصد تغیر این سیستم را داشته باشد،  به راحتی انجام شود. برای نمونه ممکن است صاحب آپارتمان فقط تصمیم به هوشمند سازی سیستم گرمایشی و سرمایشی را داشته باشد و بعد از چند سال تصمیم به هوشمند سازی سیستم روشنایی بگیرد در نتیجه باید نقشه کشی برق برای هوشمند سازی ساختمان به گونه ای طراحی شود که بعد از چند سال امکان تغییر یا طراحی مجدد وجود داشته باشد.

    قرار گرفتن تجهیزات هوشمند در جای مناسب و برنامه نویسی هوشمند

پایان یافتن سفید کاری ساختمان می تواند بهترین زمان هوشمندسازی ساختمان  باشد و در این زمان  تجهیزات هوشمند ساختمان در محل هایی که برای آن ها مشخص شده است قرار می گیرند. بهتر است بدانید هرکدام از این تجهیزات در یک زمان معین در جای خود قرار می گیرند و برای نمونه قبل از اینکه ساختمان توسط رنگ کار، نقاشی شود تابلو هوشمند نصب خواهد شد اما کلید و پریز های هوشمند بعد از انجام نقاشی ساختمان، استفاده از کاغذ دیواری در جای خود قرار می گیرد و نصب می شود.

علاوه بر نصب تابلو هوشمند و کلید و پریز ها، برای نصب دوربین ساختمان هایی که به تازگی هوشمند شده اند، توسط کارشناسانی که در حوزه برنامه نویسی تخصص دارند باید به گونه ای یک برنامه را تنظیم کنند تا دوربین تمام نقاط آپارتمان را نشان دهد و با استفاده از تبلت و موبایل بتوانیم این مکان ها راکنترل نماییم.

کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند چیست؟ با توجه به گسترش یکباره و ناگهانی استفاده از هوش مصنوعی در سراسر جهان و در تمامی فناوریهای روز، در این مقاله نیز به این موضوع پرداخته ایم که ارتباط خانه هوشمند و هوش مصنوعی چطور برقرار می شود و به پیشرفت این فناوری چه کمکی می کند؟ در ادامه، همراه ما باشید.

کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند

کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند، در واقع از طریق پایه و اساس تکنولوژی AI است که عملاً می شود گفت قابلیت تفکر دارد؛ البته این ویژگی با چیزی که ما به عنوان تفکر انسانی می شناسیم، تا حد زیادی تفاوت دارد؛ اما واقعیت این است که هوش مصنوعی سعی دارد تا از آن تقلید کند. پیشرفت های اخیر در سیستم های اتوماسیون خانه هوشمند خصوصا محصولات برندهای معروفی مانند برکر، منجر به بهبود هوش مصنوعی از نظر ارتباطی، یادگیری الگوهای رفتاری انسان و خودکارسازی دستگاه های خانه هوشمند بر اساس برنامه و سلایق کاربر شده است و بنابراین اکنون به قطعیت می شود گفت که AI در خانه هوشمند نقشی اساسی ایفا می کند.

تعریف هوش مصنوعی

شید باورش سخت باشد که هنوز تعریف دقیقی که تمامی دانشمندان بر روی آن توافق داشته باشند، از هوش مصنوعی ارائه نشده؛ ولی اکثر تعریف ها را می توان به این خلاصه کرد که AI در واقع مثل انسان فکر و عمل می کند اما چاشنی منطق در آن، بیشتر از انسان است!

    در کل و به زبان منطق، می شود گفت که AI شاخه ای از علم رایانه ست که هدف و کاربرد اصلی آن، تولید ماشین های هوشمندی ست که توانایی انجام وظایفی 00را که نیازمند به هوش انسان است، داشته باشد.

کاربردهای AI

امروزه کاربرد هوش مصنوعی چنان گسترده و فراگیر شده  است که بسیاری از کاربردهای این فناوری دیگر با نام AI شناخته نمی شود و در واقع هر یک آنها نام تخصصی خود را دارند. تأثیرکاربرد AI را اکنون می توان در همه جهات و نقاط زندگی مردم مشاهده نمود. آیفونی که می تواند اعضای خانه را تشخیص دهد یا تلویزیونی که نور صفحه نمایش را  به صورت دلخواه با تعداد افراد تنظیم می نماید، همه ی این موارد به گوشه ای از کاربرد هوش مصنوعی اشاره دارند.

    خانه هوشمند مدرن متشکل از دستگاه های الکترونیکی است که کارایی و سهولت استفاده را به داخل خانه می بخشد. از آنجا که بسیاری از این دستگاه ها به خانه معرفی می شوند. از طریق فناوری بی سیم می توان اطلاعات آنها را جمع کرد و از آنجا که کاربران دستگاه های هوشمند بیشتری را به خانه خود اضافه می کنند.

روش ترکیب تکنیک های هوش مصنوعی در جهت ساخت یک سیستم هوشمند

هوش مصنوعی شبیه سازی هوش انسان برای کامپیوتر است. در واقع هوش مصنوعی برای ساخت و پیاده سازی یک سیستم هوشمند از ذهن انسان الگو می گیرد. اما ذهن انسان چگونه کار می کند؟

فرض کنید می خواهید از خیابان عبور کنید. مسلما هنگام عبور از خیابان، فاصله دقیق ماشین ها با ما، سرعت دقیق آن ها یا احتمال وقوع تصادف را محاسبه نمیکنیم. با محاسبه این موارد هیچ وقت نمیتوانیم خود را به طرف دیگر خیابان برسانیم! بلکه احساس میکنیم که اگر در زمان مشخص از خیابان عبور کنیم، ماشین به ما برخورد نمیکند. اما این “احساس”، بی پایه و اساس نیست. شبکه عصبی ما مانند یک کامپیوتر عمل کرده و پردازش های عددی را انجام می دهد. می توان گفت ذهن انسان یک سطح بالا دارد که شامل همان تصمیم گیری نمادین می شود، و یک سطح پایین که در آن با پارامترها و اعداد سر و کار داریم.

ذهن انسان در سطوح بالا برای تصمیم گیری از نمادها استفاده می کند. اما در سطوح پایین تر یعنی در شبکه های عصبی تصمیم گیری ها بر اساس پردازش عددی هستند. هوش مصنوعی نیز سعی می کند طرز تفکر انسان را با مغزی مصنوعی شامل شبکه عصبی مصنوعی برای سیستم پیاده سازی کند. یعنی تکنیک نمادین و عددی را با هم ترکیب کرده و هوش مصنوعی ترکیبی را برای ساخت سیستم های هوشمند استفاده می کند.

هوش مصنوعی و خانه هوشمند

به طور کلی سه روش برای ترکیب تکنیک های هوش مصنوعی برای ساخت سیستم هوشمند وجود دارد:

روش اول

در این روش یک تکنیک اصلی برای پیاده سازی سیستم در نظر گرفته شده و از تکنیک دیگر برای اجرای یک عمل خاص در آن استفاده می شود.

روش دوم

روش دوم، تشکیل یک سیستم هوشمند از زیرسیستم های ساده و کوچک است. هر یک از این بخش های کوچک با تکنیک مناسبی که توسط سیستم خبره انتخاب شده پیاده سازی می شوند.

روش سوم

این روش ترکیبی از دو روش بالا است. به این صورت که برای پیاده سازی سیستم هوشمند روش دوم، هر یک از زیرسیستم ها با روش اول پیاده سازی شوند.

نمونه هایی از تکنولوژی های خانه های هوشمند

  • پرده هوشمند
  • تلویزیون هوشمند
  • پریز هوشمند
  • لامپ هوشمند
  • قفل درب هوشمند
  • انواع سنسورهای حرکت، نشت آب، نشت گاز و …
  • دوربین  های هوشمند
  • ظرف غذای هوشمند حیوانات خانگی
  • کلید هوشمند
  • و …

    با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و به خصوص هوش مصنوعی، هر روز موارد جدیدی به منظور راحت تر کردن زندگی به لیست بالا اضافه می شوند.

مهمترین کاربرد هوشمند مصنوعی در خانه هوشمند، برای صرفه جویی در مصرف انرژی و تامین امنیت است. به علاوه هوش مصنوعی باعث خودکار شدن کارها و در نتیجه راحتی بیشتر افراد میشود.

کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند: سیستم امنیتی پیشرفته با هوش مصنوعی

دستگاه هایی که مجهز به هوش مصنوعی هستند، این قابلیت را دارند که اشیاء یا چهر ه ها را با توجه به نوع الگوی تعریف شده، تشخیص دهند. برای تشخیص چهره، به عنوا مثال، مدل استخوان گونه، چشم ها، چانه و غیره را با داده های موجود مقایسه کرده و در صورت مغایرت از طریق تلفن همراه به کاربر آلارم می دهد.

در سیستم امنیتی هوشمند، گزارش ورود و خروج افراد، از طریق گوشی همراه به کاربر گزارش می شود. اکثر دوربین های مداربسته هوشمند با قابلیت تشخیص چهره، حضور افراد ناشناس را در بین اعضای خانواده، دوستان و حتی حیوانات خانگی را درک می کنند و حتی روی آن ها زوم کرده و با ثبت عکس، کاربر را مطلع می کنند.

    کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند: هوش مصنوعی گوش و چشم همیشه بیدار شما در خانه و محل کار است. آن ها بصورت 24 ساعته، تمامی جزئیات را به دقت بررسی کرده و در صورت مغایرت، سریعا شما را آگاه خواهند کرد.

کاربرد هوش مصنوعی در دوربین های مداربسته هوشمند

دوربین مداربسته هوشمند به لطف هوش مصنوعی، نقشی حیاتی در امنیت خانه ایفا می کند. این دوربین ها می توانند ویدیوها را باکیفیت HD ضبط کرده و بطور خودکار آن ها را برای بررسی های بیشتر، در فضای ابری ذخیره کند. جدا از دوربین های امنیتی، هوش مصنوعی در قفل  هوشمند نیز کارایی خوبی دارد. بهترین اتفاق اینکه، شما را از شر کلیدهای فیزیکی راحت می کند! امکان دسترسی موقت به دوستان و مهمان ها، ثبت تصاویر و پخش فیلم از افرادیکه پشت درب خانه منتظر هستند، قفل و باز شدن خودکار و مواردی اینچینی، از مزایای قفل  و دستگیره هوشمند است.

هشداردهنده ی دود از طریق هوش مصنوعی

هشداردهنده های دود با تجزیه و تحلیل هوای محیط، حضور دود، غبار و یا مونوکسید کربن را تشخیص داده و محل دقیق وقوع حریق را اعلام می کنند. هشداردهنده های دود بمحض اطمینان از نشانه های آتش، با صدای آژیر کاربران را آگاه می کند.

    کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند: هشداردهنده  دود از اجزای مهم در ایجاد ایمنی از آتش سوزی یا پخش گازهای سمی در محیط است.

مجله خبری ای بی سی مگ

ای بی سی مگ یک وب سایت خبری و علمی در حوزه فیلم و سینما، تکنولوژی و لوازم خانگی با جدیدترین اخبارهای این حوزه می باشد. خوشحالیم بتوانیم مطالب مفیدی را برای شما ارائه دهیم.
دکمه بازگشت به بالا